Daha üretken olabilirsiniz. İşinizde en iyi gelişmeyi sağlayabilirsiniz. Daha sağlıklı bir hayata adım atabilirsiniz. Hayattan daha çok keyif alabilirsiniz. Her gün daha mutlu olabilirsiniz. Alışkanlıklarınızı iyileştirebilirsiniz. Kendinize olan güveninizi güçlendirebilirsiniz.
Bunların hepsi mümkün. Başarı mümkün ama nasıl? Kişisel gelişim ile başlayın.
Başlangıç için öncelikle karar vermek gerekiyor. Karar vermelisiniz. Karar verdiğinizin göstergesi aksiyondur, eyleminizdir. Yani karar verdim tamam demekle olmuyor. Birçok insandan duymuşsunuzdur, ‘’tamam yarından itibaren spora başlıyorum.’’ Bir de bakarsınız ki sporun esamesi yok. İşte bu ciddi olmadığının göstergesidir.
İkinci olarak bunu tutkuyla istemek gerekir. Yani eğer işinizde en iyi gelişmeyi sağlamak istiyorsanız, bunu ısrarla istemelisiniz.
Daha sonraki adım ise buna uygun plan yapmak. Hazırlık, başarının en önemli göstergesidir. Eğer planlamada başarısızsanız, başarısızlığı planlıyorsunuz demektir.
Mutlu olmayı planlamalısınız. Peki ya mutluluk nasıl planlanır? Mutlu olmayı her an mutluluk durumunu seçerek önceden planlamalısınız. Diyelim ki sınavdan kötü not aldınız, bu durumda mutlu olabilir misiniz? Cevap evet. Bunu nasıl algıladığınız ve nasıl yeni adımlar planladığınıza göre değişecektir. Eğer bu kötü notu geçici olarak görüp, yeni güne daha iyi hazırlık yapmayı planlayacağınıza göre algılarsanız, sağlıklı ve umutlu olarak mutlu olabilirsiniz.
En son olarak ise azimle devam edebilmelisiniz.
Başarısızlık kavramını yeniden tanımlamanız gerekir. Aslında sadece sonuçlar vardır. Bizler ise ona verdiğimiz anlama göre başarı ya da başarısızlık tanımını yaparız. Asıl olan, öğrenmektir. Öğrenmek ve tekrar tekrar denemeye cesaretli olmak.
Başarı, başarısız sonuçtan başarısız sonuca isteğini kaybetmeden devam edebilme isteğinde yatar.
Comments